PKN BUITENPOST

Agenda

Zie ook Activiteiten

wo. 13 nov. : Schakel: Oriëntatieavond Baudet en Paulus (aanvang: 19.45 uur)


zo. 17 nov. : Haersmahiem: Zondagavondzang (aanvang: 19.15 uur)


21 nov. : Schakel: Creatief café (aanvang: 13.30 uur)


 

Op deze site informeren wij u over het reilen en zeilen van de Protestantse gemeente van Buitenpost. U kunt doorlinken naar verschillende onderwerpen (zie linker kolom) waarmee de gemeente zich bezig houdt. De informatie is zo ingedeeld dat de opbouw of organisatie van de gemeente min of meer zichtbaar is. Om de site zo actueel mogelijk te houden leveren de "werkers in het veld" de benodigde informatie, zodat u op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen binnen de gemeente.

Mist u een bepaald onderwerp of wilt u een vraag stellen of opmerkingen maken over deze site of over een ander onderwerp, dan horen wij dat graag van u.

In het kerkblad Samenklank dat, behalve in de zomermaanden, om de veertien dagen verschijnt, staat veel actueel nieuws. Het blad wordt bezorgd bij gemeenteleden die een abonnement hebben.

Actueel

St. Maarten in  Mariakerk
Ds.Roelof van Dam was weer gastheer voor de St. Maarten-kinderen in de toren van de Mariakerk. Een lichtsnoer leidde de kinderen met hun lampionnen naar de kerkdeur. De predikant vertelde de predikant het verhaal van St.Maarten die z'n  kleren aan de armen schonk. Op de foto luisteren  Femke en  Marije naar het verhaal. Ze mochten daarna snoep uit een schaal kiezen!

Dorcasactie 2019
Ook dit jaar is de Dorcas Voedselactie gehouden in de weken rond de Dankdag voor gewas en arbeid. Er kon weer een behoorlijk aantal dozen met levensmiddelen voor de allerarmsten in Oost-Europa worden gevuld. Het geeft ze hoop te weten dat er mensen om hen geven. Voor de dankdienst had de bloemencommissie een mooi boeket van allerlei vruchten en planten gemaakt voor de Kruiskerk. Meer info en foto's onder Diaconie.

            
Startzondag 2019
De startzondag stond in het teken van het thema "Het vuur dat ons beweegt". De beide predikanten, ds. Roelof van Dam en Gert van Helden legden verschillende attributen die met het thema te maken hadden in een vuurschaal en alle gemeenteleden konden een lichtje aansteken. Na de dienst werd getrakteerd op gebak en konden de gemeenteleden deelnemen aan activiteiten zoals het instuderen van liederen. Ook aan de kinderen was gedacht. Ze konden hun creatieve talenten botvieren  op het papier en de oudere jeugd vermaakte zich prima in de Aanloop.  Hiernaast een fotoimpressie van de startzondag.

Gedachtenispaneel overgeschilderd
Ds. Ruud Bartlema kwam naar Buitenpost om het gedachtenispaneel bij te werken waarop de namen staan van ongeveer 130 leden van de Protestantse gemeente, die in de afgelopen vijf jaar zijn overleden. Bartlema schilderde indertijd het gedachtenis- en dooppaneel. Inmiddels waren de beide zijpanelen van het gedachtenispaneel helemaal gevuld met namen. Om toch weer nieuwe namen toe te kunnen voegen zijn de beschreven delen van de panelen geglaceerd door de predikant. Hij bracht een transparant laagje verf aan over een dekkende verflaag die goed is opgedroogd. Het kan worden vergeleken met een gekleurde gel over een foto. Glaceren is een techniek waarmee heel veel diepte, zelfs driedimensionaliteit kan worden gesuggereerd. Over de verf bracht Bartlema een vernislaagje aan over het paneel waardoor de eerder geschreven namen nog te zien zijn op de achtergrond. Daarna kunnen nieuwe namen op de vernislaag worden geschreven. Gemeenteleden keken de kunst af van de kunstenaar zodat ze een volgende keer deze klus zelf kunnen klaren. Enkele gemeenteleden mochten de namen van hun overleden dierbaren nu overschilderen.

 

Overstapdienst
Tijdens een zg. overstapdienst  met het thema "Beter met z'n tweeën" nam een groep kinderen afscheid van de kindernevendienst om de overstap te maken naar de jeugdkerk. Alle kerkgangers kregen voor de dienst een stukje garen aangereikt waarmee ze samen een sterke draad konden maken onder het motto "Samen sterk". Dat was ook de boodschap die ds. Gert van Helden de kinderen én de gemeente meegaf. De kinderen, de ouders, grootouders legden symbolisch iets in de waagschaal om aan te geven dat een gedurfde stap meer kans van slagen heeft als je dat samen doet. Hieronder een impressie van de opstapdienst. Meer foto's op jeugdpagina.Oegandees kinderkoor in Kruiskerk
In de Kruiskerk trad het Oegandese kinderkoor "Kidsgear Children's Choir op. Het was door het enthousiaste zingen en dansen van de kinderen een hartverwarmende kerkdienst.
He koor bestaat uit twaalf kinderen die in Oeganda op een school zitten die is gesticht door de Oegandese Sylvia Rus Mbabazi en haar man Frans Rus uit Deventer.  In de dienst werden beelden getoond van de school. In de kindernevendienst leerden de Buitenposter kinderen van hun leeftijdgenoten uit Oeganda hoe ze konden meedansen en - zingen. Na de preek kwamen ze terug in de kerkdienst om samen op te treden. Voor en na de dienst verkochten de Oegandese kinderen handgemaakte souvenirs en cd's voor de stichting Up4s die hun school heeft gesticht.

Nieuwe musical in 2020
In navolging van de succesvolle musical Ester, die begin 2017 volle zalen trok, wordt op 27, 28 en 29 maart en 3, 4 en 5 april 2020 in Buitenpost de musical Mozes opgevoerd. Ook deze musical is weer voor en door het dorp Buitenpost. Lees verder onder Activiteiten.
 

Startzondag 2019. Klik op foto voor vergroting.


Pagina: 
 
Total visitors: 81,676
Visitors today: 3
Visitors yesterday: 28
Currently online: 2
Total page views: 488,430
Page views of this page: 11,424
counter   Statistics