PKN BUITENPOST

Agenda

Zie ook Activiteiten

zo. 17 dec. : Kruiskerk: Concert Wester-Lauwers Mannenkoor (aanvang: 15.30 uur)

lees meer


do. 21 dec. : Schakel: Kerstviering Schakelkring (aanvang: 16.00 uur)


zo. 24 dec. : Begraafplaats Jeltingalaan: Lichtjesavond (aanvang: 17.00 uur)


 

Welkom op de site van de PKN te Buitenpost

Op deze site informeren wij u over het reilen en zeilen van de Protestantse gemeente van Buitenpost. U kunt doorlinken naar verschillende onderwerpen (zie linker kolom) waarmee de gemeente zich bezig houdt. De informatie is zo ingedeeld dat de opbouw of organisatie van de gemeente min of meer zichtbaar is. Om de site zo actueel mogelijk te houden leveren de "werkers in het veld" de benodigde informatie, zodat u op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen binnen de gemeente.

Mist u een bepaald onderwerp of wilt u een vraag stellen of opmerkingen maken over deze site of over een ander onderwerp, dan horen wij dat graag van u.

In het kerkblad Samenklank dat, behalve in de zomermaanden, om de veertien dagen verschijnt, staat veel actueel nieuws

Actueel

Kerstpakkenactie
Net als voorgaande jaren is er weer een kerstpakkettenactie, georganiseerd door het Diaconaal Platform Buitenpost, het samenwerrkingsverband van de diaconieën van de kerken in Buitenpost. Er kunnen weer namen worden opgegeven van mensen die het financieel krap hebben of om andere reden wel wat steun kunnen gebruiken. Meer info....

Atsje Lettinga in Grand Café
Atsje Lettinga, die in het afgelopen winterseizoen de musical Esther regisseerde was de eerste gast die in het Grand Café in de Schakel werd geïnterviewd door ds. Gert van Helden. De Schakel was omgetoverd in een heus café met bar en de muziekgroep van Atsje zorgde voor de nodige sfeer. Het werd een gedenkwaardige avond waarin de bezoekers Atsje beter hebben leren kennen. Een verslag van het vraaggesprek dat ook naar locale media is verstuurd vind je hier.

Sint Maarten in Mariakerk
Ook dit jaar konden de kinderen met hun lampionnen via een lint van lichtjes  naar de Mariakerk lopen om daar het verhaal over Sint Maarten te horen van ds. Roelof van Dam. Uiteraard zongen de kinderen eerst een lied over Sint Maarten, waarna ze een (snoep)attentie uit een grote ton mochten grabbelen. Hoewel het verhaal over de heilige verschillende versies kent, staat de meest gangbare versie hier.
Hieronder een beeld van Sint Maarten bij en in de Mariakerk.
Dorcasactie ook in Buitenpost
Van 29 oktober tot en met 5 november is ook in Buitenpost de Dorcas Voedselactie voor de allerarmsten in Oost-Europa gehouden. In de Kruiskerk werden op dankdag een aantal voedselpakketten samengesteld van producten die gemeenteleden meebrachten of konden kopen in de stand van de Wereldwinkel. Zondag kunnen nog producten worden ingeleverd voor de dienst in de Kruiskerk. Meer foto's op de pagina van de diaconie.Gedachtenis- en dooppaneel in Kruiskerk
In de Kruiskerk hangen nu een gedachtenis- en een dooppaneel, die zijn  vervaardigd door emerituspredikant en kunstenaar Ruud Bartlema uit Soest. Het zijn  twee bijzondere, kleurige panelen waarop voortaan de namen worden geschreven van gedoopte kinderen en overledenen. Het dooppaneel heeft een grootte van 1.10 bij 2.00 meter en het gedachtenispaneel is een drieluik dat in open toestand en in  gesloten toestand een voorstelling laat zien. Meer informatie over de betekenis van de voorstellingen op pagina over Kerkgebouwen. Hieronder foto's van de panelen. De fotoserie hiernaast geeft een beeld van de onthulling van de panelen.

 

 

 


Afscheid kindernevendienst
met Oegandees koor 2017


Hieronder een fotoimpressie (in willekeurige volgorde) van het afscheid van kinderen van de kindernevendienst in de Kruiskerk  met een Oegandees kinderkoor. Klik op de foto´s voor vergroting.


Pagina: 
 
Total visitors: 59,350
Visitors today: 47
Visitors yesterday: 41
Currently online: 1
Total page views: 372,901
Page views of this page: 7,852
counter   Statistics