PKN BUITENPOST

Op deze site informeren wij u over het reilen en zeilen van de Protestantse gemeente van Buitenpost. U kunt doorlinken naar verschillende onderwerpen (zie linker kolom) waarmee de gemeente zich bezig houdt. De informatie is zo ingedeeld dat de opbouw of organisatie van de gemeente min of meer zichtbaar is. Om de site zo actueel mogelijk te houden leveren de "werkers in het veld" de benodigde informatie, zodat u op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen binnen de gemeente.

Mist u een bepaald onderwerp of wilt u een vraag stellen of opmerkingen maken over deze site of over een ander onderwerp, dan horen wij dat graag van u.

In het kerkblad Samenklank dat, behalve in de zomermaanden, om de veertien dagen verschijnt, staat veel actueel nieuws. Het blad wordt bezorgd bij gemeenteleden die een abonnement hebben.

Actueel


Kerkdiensten

 

De kerkenraad heeft besloten dat er met ingang van half juli weer een aantal diensten gehouden worden, waarbij gemeenteleden in de kerkzaal aanwezig mogen zijn. Voorlopig zal dat mogelijk zijn op zondag 19 juli en op zondag 2, 16 en 30 augustus. U hoeft zich voor deze diensten niet van te voren aan te melden, wel geldt er in verband met de beschikbare ruimte een maximum van 60 bezoekers. U wordt wel verzocht om bij uw kerkbezoek uw naam en telefoonnummer op een lijst in de hal te noteren. Deze lijst zal uitsluitend gebruikt worden, indien later contactonderzoek nodig is.
Eind vorige week hoorden we het verheugende nieuws, dat er weer samen gezongen mag worden. Wel gelden daarvoor een aantal voorwaarden (o.a. inhoud en hoogte van het gebouw en ventilatie). We wachten deze week het protocol vanuit de PKN af, en bekijken dan wat deze voorwaarden voor ons betekenen.
Er wordt ook nog gekeken hoe we het koffiedrinken kunnen vormgeven. In de Schakel is slechts beperkt ruimte en we willen dit natuurlijk verantwoord organiseren. We hopen u meer in de volgende nieuwsbrief te kunnen melden.
Op de andere zondagen zullen de diensten worden verzorgd zoals in de afgelopen maanden.

 

Huisregels en gebruiksplan

 

Tijdens uw bezoek aan de kerk gelden een aantal huisregels. Deze kunt u hier downloaden. U wordt verzocht om deze regels in acht te nemen. Voor de kerk is een door de overheid verplicht gesteld gebruiksplan gemaakt, waarin alle zaken rondom de kerkdiensten beschreven staan, zoals looproutes, hygiënemaatregelingen, communicatie, maximale bezetting etc. Dit gebruiksplan kunt u hier downloaden.

Uiteraard zullen alle kerkdiensten uitgezonden worden via internet. Via onderstaande link komt u bij de uitzending: https://kerkdienstgemist.nl/stations/755-Kruiskerk-Buitenpost

Alle andere activiteiten, zoals de koffiegroep, het Creatief Café, en leerhuizen zijn voorlopig nog niet mogelijk. Houdt u de nieuwsbrief in de gaten voor de meest actuele informatie. Ontvangt u de nieuwsbrief nog niet? Stuur dan een mail naar: nieuwsbrief(at)pknbuitenpost.nl


 

De Luisterpost

Een aantal weken geleden is de ‘Luisterpost’ van start gegaan. Het telefoonnummer is 0511 - 233 199. Dit nummer is van 10:00-12:00 uur, van 14:00-16:00 uur en van 19:00-20:00 uur bereikbaar voor een gesprek. De Luisterpost wordt bemand door vrijwilligers van de kerken in Buitenpost.

Iedereen die juist nu behoefte heeft aan even menselijk contact, van zich afpraten, even gewoon een babbeltje is van harte uitgenodigd om te bellen. Een praatje met een ander kan net de dag breken en je anders laten kijken naar wat er om je heen gebeurt. We hopen u/jou een van deze dagen te spreken. Bel ‘De Luisterpost’.

Een uitgebreide toelichting kunt u hier aanklikken.

 

Startzondag 2019. Klik op foto voor vergroting.


Pagina: 
 
Total visitors: 93,912
Visitors today: 13
Visitors yesterday: 29
Currently online: 1
Total page views: 546,669
Page views of this page: 13,212
counter   Statistics