PKN BUITENPOST

Agenda

Zie ook Activiteiten

za. 28 mrt. : Schakel: Opvoering musical Mozes (aanvang: 20.00 uur)


do. 2 apr. : Schakel: Creatief café (aanvang: 13.30 uur)


vrij. 3 apr. : Schakel: Opvoering musical Mozes (aanvang: 20.00 uur)


Op deze site informeren wij u over het reilen en zeilen van de Protestantse gemeente van Buitenpost. U kunt doorlinken naar verschillende onderwerpen (zie linker kolom) waarmee de gemeente zich bezig houdt. De informatie is zo ingedeeld dat de opbouw of organisatie van de gemeente min of meer zichtbaar is. Om de site zo actueel mogelijk te houden leveren de "werkers in het veld" de benodigde informatie, zodat u op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen binnen de gemeente.

Mist u een bepaald onderwerp of wilt u een vraag stellen of opmerkingen maken over deze site of over een ander onderwerp, dan horen wij dat graag van u.

In het kerkblad Samenklank dat, behalve in de zomermaanden, om de veertien dagen verschijnt, staat veel actueel nieuws. Het blad wordt bezorgd bij gemeenteleden die een abonnement hebben.

Actueel

Kerken zetten Luisterpost op: 0511-233199
De kerken van Buitenpost hebben besloten een luisterpost op te zetten. Iedereen die in deze tijd van crisis behoefte heeft aan even menselijk contact, van zich afpraten of even een gewoon babbeltje is van harte uitgenodigd om te bellen. Een praatje met een ander kan troost en bemoediging geven. De kerkdiensten gaan digitaal door (zie hieronder). De predikanten van de kerken Roielof van Dam, Matthias Deleu, Gerbram Heek, Gert van Helden en Jolanda Valk zijn zoals altijd per mail en telefoon bereikbaar. Ook niet-gemeenteleden worden uitgenodigd contact te zoeken als daar behoefte aan is. Een uitgebreide toelichting kunt u hier aanklikken. Vanaf maandag 23 maart is het telefoonnummer 0511-233199 opengesteld.

MAATREGELEN NAAR AANLEIDING VAN HET CORONA-VIRUS

KERKDIENSTEN

De maatregelen die de overheid heeft afgekondigd vanwege het corona-virus hebben ook gevolgen voor ons kerkelijk leven.Bijeenkomsten met meer dan 100 personen zijn door de overheid verboden. De classispredikant heeft in zijn brief aan alle gemeenten in Friesland ook bijeenkomsten met minder mensen ontraden.
Tot en met 31 maart gaan de kerkdiensten dan ook niet door. Ook de aangekondigde dienst in Haersmahiem a.s. zondag, niet.

Wel zal er zondagmorgen via kerkdienstgemist.nl een korte viering worden aangeboden, waarin ds. van Dam voorgaat.  Deze viering vindt plaats in de Mariakerk en zenden we live (zonder beeld) uit. Er zullen geen bezoekers in de kerk aanwezig zijn. Er zal ook geen gemeentezang zijn. Slechts een lezing van een psalm, een korte overweging en een gebed.

Via onderstaande link komt u bij de uitzending: http://kerkdienstgemist.nl/stations/756-Mariakerk-Buitenpost

Volgende week zondag hopen we op eenzelfde manier een korte dienst aan te bieden vanuit de Kruiskerk, en dan met beeld erbij.

Ook rouw- en trouwdiensten zullen zoveel mogelijk in besloten kring gehouden worden. We streven ernaar deze diensten telkens wel via kerkdienstgemist.nl live uit te zenden.
De bijeenkomsten die in de agenda zijn aangekondigd gaan dus ook niet door. Meer informatie in het
PDF-document.

Ook via de (digitale) nieuwsbrief kunnen actuele mededelingen worden bekend gemaakt. Als u nog niet bent geabonneerd op de nieuwsbrief, kan dat alsnog via

nieuwsbrief(at)pknbuitenpost.nl

Energie(r)evolutiespel
De ambtsgroep vorming, toerusting en gemeenteopbouw organiseerde een "Energie(r)evolutiespel" in de Schakel. Een aantal gemeenteleden boog zich in enkele rondes over de vraag hoe de klimaatverandering kan worden tegengegaan. Wat zou je zelf doen als je aan de knoppen zit en je zelf zou kunnen bepalen wat er aan de energievoorziening moet veranderen. Op speelse manier bogen de deelnemers zich in groepjes over verschillende dilemma's. Op de foto's proberen de deelnemers een keuze te maken.

Musical Mozes in de Schakel
In navolging van de succesvolle musical Ester, die begin 2017 volle zalen trok, wordt op 27, 28 en 29 maart en 3, 4 en 5 april 2020 in Buitenpost de musical Mozes opgevoerd in De Schakel. De aanvangstijd is steeds 20.00 uur, behalve op de zondagen 29 maart en 5 april; dan begin de musical om 15.00 uur. Ook deze musical is weer voor en door het dorp Buitenpost. Lees verder onder Activiteiten.
 

Spelevenement in Houtmoune
Voor de kinderen tot ongeveer 11 jaar was het weer feest in sporthal Houtmoune. De diaconie organiseerde voor hen weer het kinderspelevenement met allerlei spannende klim-, spring- en klautertoestellen. Ouders, pakes en beppes mochten gratis meekomen, maar de kinderen betaalden vijf euro entree. Daarvoor mochten ze van elf tot drie uur capriolen uithalen op de luchtkussens. De opbrengst is bestemd voor de stichting Famtofam, die zich inzet voor hulp aan kinderen in de regio Shirak in Armenië die het niet zo breed hebben. Koffie, thee, frisdrank, broodjes zorgden voor de nodige energie. Hieronder een impressie. Meer foto's.....

   

Startzondag 2019

De startzondag stond in het teken van het thema "Het vuur dat ons beweegt". De beide predikanten, ds. Roelof van Dam en Gert van Helden legden verschillende attributen die met het thema te maken hadden in een vuurschaal en alle gemeenteleden konden een lichtje aansteken. Na de dienst werd getrakteerd op gebak en konden de gemeenteleden deelnemen aan activiteiten zoals het instuderen van liederen. Ook aan de kinderen was gedacht. Ze konden hun creatieve talenten botvieren  op het papier en de oudere jeugd vermaakte zich prima in de Aanloop.  Hiernaast een fotoimpressie van de startzondag en hier een film van de startzondag gemaakt door Frank van Dam en ook nog een filmpje als voorbereiding op de startzondag waarin drie gemeenteleden aangeven wat hen in vuur en vlam zet.

 

Startzondag 2019. Klik op foto voor vergroting.


Pagina: 
 
Total visitors: 86,910
Visitors today: 60
Visitors yesterday: 53
Currently online: 2
Total page views: 513,135
Page views of this page: 12,213
counter   Statistics