PKN BUITENPOST

Agenda

Zie ook Activiteiten

za. 29 juni: Schakel: Ontmoetingsmiddag 65+ (aanvang: 14.00 uur)


zo. 30 juni: Haersmahiem: Zondagavondzang (aanvang: 19.15 uur)


wo. 24 juli: Mariakerk: Orgelconcert Martin Mans (aanvang: 20.00 uur)


 

Welkom op de site van de Protestantse gemeente Buitenpost

Op deze site informeren wij u over het reilen en zeilen van de Protestantse gemeente van Buitenpost. U kunt doorlinken naar verschillende onderwerpen (zie linker kolom) waarmee de gemeente zich bezig houdt. De informatie is zo ingedeeld dat de opbouw of organisatie van de gemeente min of meer zichtbaar is. Om de site zo actueel mogelijk te houden leveren de "werkers in het veld" de benodigde informatie, zodat u op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen binnen de gemeente.

Mist u een bepaald onderwerp of wilt u een vraag stellen of opmerkingen maken over deze site of over een ander onderwerp, dan horen wij dat graag van u.

In het kerkblad Samenklank dat, behalve in de zomermaanden, om de veertien dagen verschijnt, staat veel actueel nieuws. Het blad wordt bezorgd bij gemeenteleden die een abonnement hebben.

Actueel 

Picknick op Mejontsmaveld
De Raad van Kerken in Buitenpost organiseerde zondag 26 mei een picknick op het Mejontsmaveld onder het motto "Kom en eet". Voor de kerken een manier om de eenzaamheid van mensen even te doorbreken. Eten is een manier om om met elkaar in contact te komen en het gesprek aan te gaan. In de kerkdiensten werd stil gestaan bin het thema "Kom, eet iets! Voor ieder een plek"naar aanleiding van het bijbelverhaal waarin de net opgestane Jezus zijn leerlingen oproept samen met Hem te eten.  De picknick begon 's morgens na de kerkdiensten. Alle deelnemers namen wat te eten mee zodat er genoeg was voor iedereen.  Voor drinken werd gezorgd. Kinderen konden zich vermaken met spellen. Hieronder een beeld van de picknick op het Mejontsmaveld. Meer foto's op pagina Activiteiten.

Oegandees kinderkoor in Kruiskerk
In de Kruiskerk trad het Oegandese kinderkoor "Kidsgear Children's Choir op. Het was door het enthousiaste zingen en dansen van de kinderen een hartverwarmende kerkdienst.
He koor bestaat uit twaalf kinderen die in Oeganda op een school zitten die is gesticht door de Oegandese Sylvia Rus Mbabazi en haar man Frans Rus uit Deventer.  In de dienst werden beelden getoond van de school. In de kindernevendienst leerden de Buitenposter kinderen van hun leeftijdgenoten uit Oeganda hoe ze konden meedansen en - zingen. Na de preek kwamen ze terug in de kerkdienst om samen op te treden. Voor en na de dienst verkochten de Oegandese kinderen handgemaakte souvenirs en cd's voor de stichting Up4s die hun school heeft gesticht. Meer foto's hiernaast!

"Paasboom" geplant bij Kruiskerk
Na de kerkdienst op Eerste Paasdag is in het bijzijn van de gemeente een "paasboom" geplant. De appelboom die door ds. Roelof van Dam en gemeentelid Hamstra werd geplant is een teken van leven zoals ook de boodschap van Pasen bevat. Ook werd een groepsfoto gemaakt van alle gemeenteleden die erbij waren.

 

Met palmpasentakken door Buitenpost
Tientallen kinderen trokken op Palmzondag in optocht van de Kruiskerk naar Haersmahiem. Ze hadden hun prachtig versierde stokken, gemaakt op de Lichtbron en in de Schakel, eerst laten zien aan de kerkgangers in de morgendienst. Nadat ds. Roelof van Dam, die zelf ook een grote stok had vervaardigd, met hulp van de kinderen had uitgelegd wat de betekenis is van de palmtakken, wandelden ze naar Haersmahiem. Hier was de "processie" van de kinderen een aardige onderbreking van de dagelijkse gang van zaken.
Hieronder een impressie van de palmtakken-optocht in de Kruiskerk, door Buitenpost en in Haersmahiem. Meer foto's op Jeugdpagina.


 Nieuwe musical in 2020
In navolging van de succesvolle musical Ester, die begin 2017 volle zalen trok, wordt op 27, 28 en 29 maart en 3, 4 en 5 april 2020 in Buitenpost de musical Mozes opgevoerd. Ook deze musical is weer voor en door het dorp Buitenpost. Lees verder onder Activiteiten.

Creatieve middagen
O
m de twee weken wordt op donderdagmiddag en creatieve middag georganiseerd in de Schakel. Hieronder een impressie van zo'n middag. Meer info hierover en foto's onder Activiteiten.

Optreden Oegandees kinderkoor


Pagina: 
 
Total visitors: 77,043
Visitors today: 21
Visitors yesterday: 25
Currently online: 1
Total page views: 465,463
Page views of this page: 10,712
counter   Statistics