PKN BUITENPOST

Agenda

Zie ook Activiteiten

za. 29 juni: Ontmoetingsmiddag van diaconie


zo. 19 mei: Kruiskerk: Kerkdienst m.m.v. Oegandees kinderkoor (aanvang: 09.30 uur)


zo. 19 mei: Haersmahiem: Zondagavondzang (aanvang: 19.15 uur)


 

Welkom op de site van de Protestantse gemeente Buitenpost

Op deze site informeren wij u over het reilen en zeilen van de Protestantse gemeente van Buitenpost. U kunt doorlinken naar verschillende onderwerpen (zie linker kolom) waarmee de gemeente zich bezig houdt. De informatie is zo ingedeeld dat de opbouw of organisatie van de gemeente min of meer zichtbaar is. Om de site zo actueel mogelijk te houden leveren de "werkers in het veld" de benodigde informatie, zodat u op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen binnen de gemeente.

Mist u een bepaald onderwerp of wilt u een vraag stellen of opmerkingen maken over deze site of over een ander onderwerp, dan horen wij dat graag van u.

In het kerkblad Samenklank dat, behalve in de zomermaanden, om de veertien dagen verschijnt, staat veel actueel nieuws. Het blad wordt bezorgd bij gemeenteleden die een abonnement hebben.

Actueel 

"Paasboom" geplant bij Kruiskerk
Na de kerkdienst op Eerste Paasdag is in het bijzijn van de gemeente een "paasboom" geplant. De appelboom die door ds. Roelof van Dam en gemeentelid Hamstra werd geplant is een teken van leven zoals ook de boodschap van Pasen bevat. Ook werd een groepsfoto gemaakt van alle gemeenteleden die erbij waren.

 

Met palmpasentakken door Buitenpost
Tientallen kinderen trokken op Palmzondag in optocht van de Kruiskerk naar Haersmahiem. Ze hadden hun prachtig versierde stokken, gemaakt op de Lichtbron en in de Schakel, eerst laten zien aan de kerkgangers in de morgendienst. Nadat ds. Roelof van Dam, die zelf ook een grote stok had vervaardigd, met hulp van de kinderen had uitgelegd wat de betekenis is van de palmtakken, wandelden ze naar Haersmahiem. Hier was de "processie" van de kinderen een aardige onderbreking van de dagelijkse gang van zaken.
Hieronder een impressie van de palmtakken-optocht in de Kruiskerk, door Buitenpost en in Haersmahiem. Meer foto's op Jeugdpagina.


 Nieuwe musical in 2020
In navolging van de succesvolle musical Ester, die begin 2017 volle zalen trok, wordt op 27, 28 en 29 maart en 3, 4 en 5 april 2020 in Buitenpost de musical Mozes opgevoerd. Ook deze musical is weer voor en door het dorp Buitenpost. Lees verder onder Activiteiten.

Koffiemorgen jubileert

De koffiemorgen op woensdagmorgen in de Schakel viert een jubileum. Deze activiteit bestaat namelijk 10 jaar.  Dat werd gevierd met wat lekkers bij de koffie, een hapje en drankje, een quiz en een verrassing, namelijk een optreden van Canto Libre. Wiepie Renkema, Gepke Koning en Piet Boelens werden als organisatoren in het zonnetje gezet met bloemen evenals Anneke de Man die altijd assisteert. Hieronder een kleine impressie van de jubileumviering. Meer foto's bij Activiteiten.

   
Creatieve middagen
O
m de twee weken wordt op donderdagmiddag en creatieve middag georganiseerd in de Schakel. Hieronder een impressie van zo'n middag. Meer info hierover en foto's onder Activiteiten.

Kerstavond kerken 2018

Op de kerstavond 2018 van de gezamenlijke kerken in Buitenpost was er een speciale dienst voor kinderen in de Fonteinkerk. De kinderen werd gevraagd een toren te bouwen van houten blokken waarop ze een woord konden schrijven dat met kaarsjes verlicht werd. Hieronder een impressie van de torenbouw. Klik voor vergroting op de foto.


 
Total visitors: 75,875
Visitors today: 12
Visitors yesterday: 25
Currently online: 1
Total page views: 460,113
Page views of this page: 10,543
counter   Statistics