PKN BUITENPOST

Agenda

Zie ook Activiteiten

za. 28 mrt. : Schakel: Opvoering musical Mozes (aanvang: 20.00 uur)


do. 2 apr. : Schakel: Creatief café (aanvang: 13.30 uur)


vrij. 3 apr. : Schakel: Opvoering musical Mozes (aanvang: 20.00 uur)


Predikanten
 

Mijn naam is Gert van Helden

Samen met vrouw Alice, en onze kinderen, Anne-Mieke, Joanke en David-Jan woon ik aan de De Vijzel 5.

Na mijn studie theologie in Kampen ben ik in 1990 als predikant aan het werk gegaan in de Gereformeerde Kerk van Sellingen, in Zuid-Oost Groningen. Vandaar zijn we in 1999 naar Buitenpost verhuisd.
Hier ben ik aan het werk gegaan met als specifieke taken Vorming en Toerusting en jeugdwerk.

Voor mij is dominee zijn een veelzijdig en bijzonder beroep. Als theoloog ligt mijn belangstelling bij de dogmatiek. Mijn laatste studieverlof heb ik besteed een het bestuderen van de dogmatiek van F. W. Marquardt.
Buiten het werk ben ik soms aan het sporten (voetballen) en hebben vliegtuigen mijn belangstelling.

Gert van Helden

ds. Roelof van DamDs. Roelof van Dam

Hij is geboren in 1964 in Rhenen (provincie Utrecht), groeide op in een dorpje onder Amersfoort en studeerde theologie in Utrecht. Allemaal in het midden van Nederland. Toen hij in 1997 predikant werd (Hervormde gemeente Wieringermeer in Noord Holland) was hij de eerste dominee in de familie. Vader was vertegenwoordiger van veevoeders en boerenzoon.
Toch heeft ook hij (dominee Roelof) wat boerentrekjes gehouden: laarzen, hark en spade zijn hem niet vreemd. Hij mag graag wroeten in de grond (moestuin) en wandelen en fietsen in de natuur. En een vertegenwoordiger is hij min of meer ook.

Bijbel en geloof hebben volgens ds. Van Dam betrekking op het dagelijks leven. Als de hemelse God bij mensen is komen wonen, zoals de bijbel stelt, dan treedt de Eeuwige ons hier en nu tegemoet. Dan zijn er op de plek waar wij wonen momenten en plaatsen, waar iets van God op licht, de Heer ons aanspreekt.

Vindplaatsen van God zijn bijbel en gebed, geloofsgemeenschap en eredienst, een ontmoeting of een gesprek, maar ook een goed boek, een film, of de natuur. Het hoeft niet per se iets groots te zijn, waarin je het geheim herkent. Een detail kan veelzeggend zijn. Een tekst waaraan ds. Van Dam dan bijvoorbeeld denkt, is de uitspraak van Jezus Christus over een mosterdzaadje, of een korrel graan. De laatst genoemde tekst vindt u in het evangelie van Johannes, hoofdstuk 12 vers 24.

Het was best een overgang van Rossum en Hurwenen (Roelofs 2de gemeente) naar Friesland. Genoemde dorpjes liggen aan de Waal, in de Bommelerwaard, vlakbij Zaltbommel. Met dominee Van Dam verhuisden ook zijn vrouw, Loes, en twee zonen, Winne en Frank, naar Buitenpost. En Snoet (de hond). Zij maakten allen een nieuwe start en wonen in de pastorie, Roggeblom 6 (nieuwe wijk in Buitenpost-Zuid).

Van Buitenpost of Achtkarspelen had ds. Van Dam niet eerder gehoord. Maar in mei 2010 veranderde dat: de beroepingscommissie klopte aan. En jawel, er ontstond contact en verbinding. Sinds 16 januari 2011 is ds. Van Dam als predikant aan de Protestantse gemeente Buitenpost verbonden.

Hoe verder? Het eerste jaar is uiteraard een tijd van kennismaken over en weer, van nieuwe predikant en gemeente (kerkenraad). Gezien zijn belangstelling voor de bodem gaat ds. Van Dam op zoek naar 'schatten' in de grond (de akker). Wat zou er in het dorp en de geloofsgemeenschap voor kostbaarheden, pareltjes verborgen zijn?

Hij ontmoet u graag eens voor een gesprek of praatje. Contactgegevens zijn op deze website te vinden.

Is getekend: ds. Roelof van Dam

Haersmahiem
De heer Sjouke van der Meulen is werkzaam in Haersmahiem als pastoraal werker in dienst van de Protestantse gemeente van Buitenpost.

Rouwdiensten e.d.
De kerkenraad heeft op voorstel van het College van Kerkrentmeesters een regeling getroffen voor de pastorale begeleiding bij rouwdiensten e.d. Deze regeling kan hier worden gedownload.


 

 

 
Total visitors: 86,910
Visitors today: 60
Visitors yesterday: 53
Currently online: 1
Total page views: 513,138
Page views of this page: 16,971
counter   Statistics