PKN BUITENPOST

Ons pastoraat

Als leden van de gemeente van Christus worden wij bemoedigd om naar elkaar om te zien. We willen elkaar ontmoeten in het pastoraat door oog en oor te hebben voor elkaar. Omzien naar elkaar betekent voor ons ook betrokken zijn op elkaar in de verschillende levensfasen, door met elkaar vreugde te delen, mee te leven met elkaar in verdriet en pijn en elkaar te dragen in de gebeden. Tegelijk voelen we ons daarin ook verbonden met de mensen in de buurt, in het dorp en in de wijde wereld.

De ervaring leert ons dat vele gemeenteleden uit zorg en medeleven al heel vaak vanuit hun hart naar elkaar omzien en elkaar steunen.

Zoals ouders, die voor hun kinderen zorgen, kinderen die voor hun ouders zorgen.
Zoals mensen die naar elkaar omkijken in hun eigen straat en van daaruit naastenhulp en burenhulp verlenen. Er voor elkaar zijn.
Zoals mensen die hun eigen netwerk van vrienden en kennissen hebben en elkaar opzoeken en helpen.
Wij zijn erg blij met deze vormen van spontaan en natuurlijk pastoraat.
Velen herkennen in deze vorm van pastoraat dat God naar hen omkijkt. 

Maar, er zijn ook mensen die geen partner (meer) hebben, geen kinderen (meer) hebben of waarvan de kinderen ver weg wonen.
Er zijn ook velen die geen familie meer hebben en weinig of geen contact hebben met de buren.
Er zijn velen die amper een of geheel geen sociaal netwerk hebben. Er zijn mensen die door allerlei omstandigheden tussen wal en schip dreigen te raken, vereenzamen, in een neerwaartse spiraal terecht komen.

Voor al deze mensen wil het pastoraat oog en oor zijn, voor al deze mensen wil het pastoraat naastenhulp/burenhulp bieden, voor al deze mensen wil het pastoraat een sociaal en christelijk netwerk zijn. 

Omzien naar elkaar in de breedste zin van het woord. Ondersteunen van mensen die op hun eigen manier al steun zoeken bij elkaar, actief steunen van mensen die in een isolement dreigen te geraken. 

U mag de medewerkers van het meldpunt pastoraat altijd bellen/mailen. Voor uzelf of voor een ander.

Jellie Miedema, 0511-543590, jeltjemiedema@kpnmail.nl  ouderling      
Roelof van Dam, 0511-402625,
roelof.vandam@hetnet.nl  predikant
Gert van Helden, 0511-540011,
gvanhelden@planet.nl predikant 

Elke woensdagochtend van 10-11 uur kunnen we elkaar ontmoeten bij het koffiedrinken in De Schakel. U bent daarbij van harte welkom. Kom gerust in de kring: gezelligheid troef!!

 

Ambtsgroep Pastoraat

Klik op een kleine foto, dan verschijnt een grote met als onderschrift de functie,  naam, adres, telefoon en emailadres.
De letters - (at) - in de emailadressen vervangen door het teken @  in verband met spam.


 
Total visitors: 107,133
Visitors today: 3
Visitors yesterday: 26
Currently online: 2
Total page views: 622,574
Page views of this page: 8,259
counter   Statistics