PKN BUITENPOST

Agenda

Zie ook Activiteiten

do. 21 dec. : Schakel: Creatief café (13.30 - 16.00 uur)


ma. 24 dec. : Begraafplaats Jeltingalaan: Lichtjesavond (aanvang: 17.00 uur)


Activiteiten

In de komende maanden organiseert de ambtsgroep vorming en toerusting talloze, interessante activiteiten. Nieuwsgierig? De activiteiten worden in de Samenklank, de Nieuwsbrief en/of deze website aangekondigd.
Als u kennis hebt van een bepaalde activiteit waarvan u vindt dat daarvan melding moet worden gemaakt, dan kunt u dat hier aangeven.

Samen eten op Dankdag

De ambtsgroep Vorming, Toerusting en Gemeenteopbouw organiseert op woensdag 7 november, de dankdag voor het gewas en arbeid, een maaltijd in de Schakel. Deelnemers kunnen een gerecht, schotel of salade meenemen om met anderen te delen. Zo wil de gemeente stil staan bij het thema Leefbare aarde. In de hal van de Schakel is er die middag en avond ook gelegenheid om producten mee te nemen voor de Dorcas-actie van de diaconie. De maaltijd begint om 18.00 uur. Om half act begint de dankdienst in de Kruiskerk.

Musical Ester krijgt vervolg 2020 nieuwe musical voor en door dorp Buitenpost

In navolging van de succesvolle musical Ester, die begin 2017 volle zalen trok, wordt in Buitenpost een nieuwe musical voorbereid. De speciaal voor dit doel opgerichte stichting Toneel & Muziek Buitenpost e.o. is inmiddels begonnen met de voorbereidingen zoals het uitzoeken van een musical. Het is de bedoeling dat de musical eind maart/begin april 2020 wordt opgevoerd. De repetities zullen vanaf september 2019 starten. Meer informatie is t.z.t.  te vinden op www.musicalbuitenpost.nl  

Creatieve middagen in Schakel

Sinds kort wordt er elk 1ste en 3de donderdag van de maand een creatieve middag georganiseerd in de Schakel. Over belangstelling hebben de initiatiefnemers, kosteres Wiepie Renkema, Ria Tack en Joke de Vries niet te klagen. Enkele tientallen creatievelingen houden zich op de donderdagmiddag bezig met houtsnijwerk, zeepsteen, quilten, boetseren, vilten, creaties uit de natuur enz. Voor een kleine vergoeding wordt voor koffie of thee gezorgd. De middagen beginnen om half twee. Een geslaagd initiatief vanuit de kerk! Hiernaast een fotoimpressie.

Antependia voor Mariakerk

Enkele dames zijn een aantal maandagmiddagen aan het naaien geweest voor de Mariakerk. Ze maakten zg. antependia (kleden met liturgische kleuren bijv. op de kansel)  zoals die ook in de Kruiskerk hangen.  Kerkrentmeester Carla v.d. Kooij en koster Petra Holtrop kwamen naar de Schakel om de prachtige kleden in ontvangst te nemen. Ria Tack, Alie v.d. Wal, Tineke van Dijken, Liesbeth Westra, Lutske Teitsma, Heiltje Conradi, Ada Bruinsma en Wiepie Renkema hebben met plezier het karwei op hun eigen naaimachine uitgevoerd . Hieronder een impressie van het werk en de overhandiging aan kerkrentmeester en kosteres.

 


Oikocrediet vraagt vrijwilligers
Oikocrediet, één van de grootste investeerders op het gebied van microkrediet, vraagt vrijwilligers. Wie zich wil aanmelden, kan hier meer informatie krijgen. 

Elke woensdag koffie drinken in Schakel

Elke woensdagmorgen komt een aantal leden van de Protestantse Gemeente van Buitenpost koffie drinken in gebouw De Schakel achter de Kruiskerk. In de afgelopen jaren bleek dit initiatief van kosteres Wiepe Renkema een schot in de roos.  Dertig of vaak meer gemeenteleden komen elke woensdagmorgen naar De Schakel om onder het drinken van een kopje koffie ervaringen uit te wisselen. "Vooral het omzien naar elkaar is belangrijk", zegt Gepke Koning die assistentie verleent bij het organiseren van deze koffieochtenden. Op tafel staan busjes waarin de koffiedrinkers een vrijwillige bijdrage kunnen deponeren. Jong en oud zijn welkom. Ter gelegenheid van het negenjarig jubileum werd er op woensdag 7 februari 2018 na het koffie drinken, een borreluurtje met hapjes en borrel en ten slotte een etentje georganiseerd.


Hieronder een impressie van de viering van het negenjarig jubileum.


 

Creatieve middagen
Hieronder een impressie van de creatieve middagen in de Schakel. Klik op de foto voor een vergroting.


 
Total visitors: 70,766
Visitors today: 26
Visitors yesterday: 30
Currently online: 1
Total page views: 434,504
Page views of this page: 12,138
counter   Statistics