PKN BUITENPOST

Agenda

Zie ook Activiteiten

do. 9 mei: Schakel: Leerhuis naar een leefbare aarde (aanvang: 20.00 uur)


zo. 19 mei: Haersmahiem: Zondagavondzang (aanvang: 19.15 uur)


Activiteiten

In de komende maanden organiseert de ambtsgroep vorming en toerusting talloze, interessante activiteiten. Nieuwsgierig? De activiteiten worden in de Samenklank, de Nieuwsbrief en/of deze website aangekondigd.
Als u kennis hebt van een bepaalde activiteit waarvan u vindt dat daarvan melding moet worden gemaakt, dan kunt u dat hier aangeven.

Nieuwjaarsetentje
Het nieuwjaarsetentje in de Schakel waarop gemeenteleden elkaar een voorspoedig nieuwjaar konden wensen, was een groot  succes. Bijna zeventig gemeenteleden namen deel aan het etentje dat bestond uit soep en salades. Hieronder een impressie.

Musical Ester krijgt vervolg in 2020

Nieuwe musical voor en door dorp Buitenpost

In navolging van de succesvolle musical Ester, die begin 2017 volle zalen trok, wordt op 27, 28 en 29 maart en 3, 4 en 5 april 2020 in Buitenpost de musical Mozes opgevoerd. Ook deze musical is weer voor en door het dorp Buitenpost. Meer informatie is t.z.t.  te vinden op www.musicalbuitenpost.nl. 

Meer nieuws over de plannen in een pdf-document.

Creatieve middagen in Schakel
Sinds kort wordt er elk 1ste en 3de donderdag van de maand een creatieve middag georganiseerd in de Schakel. Over belangstelling hebben de initiatiefnemers, kosteres Wiepie Renkema, Ria Tack en Joke de Vries niet te klagen. Enkele tientallen creatievelingen houden zich op de donderdagmiddag bezig met houtsnijwerk, zeepsteen, quilten, boetseren, vilten, creaties uit de natuur enz. Voor een kleine vergoeding wordt voor koffie of thee gezorgd. De middagen beginnen om half twee. Een geslaagd initiatief vanuit de kerk! Hiernaast een fotoimpressie.


Antependia voor Mariakerk
Enkele dames zijn een aantal maandagmiddagen aan het naaien geweest voor de Mariakerk. Ze maakten zg. antependia (kleden met liturgische kleuren bijv. op de kansel)  zoals die ook in de Kruiskerk hangen.  Kerkrentmeester Carla v.d. Kooij en koster Petra Holtrop kwamen naar de Schakel om de prachtige kleden in ontvangst te nemen. Ria Tack, Alie v.d. Wal, Tineke van Dijken, Liesbeth Westra, Lutske Teitsma, Heiltje Conradi, Ada Bruinsma en Wiepie Renkema hebben met plezier het karwei op hun eigen naaimachine uitgevoerd . Hieronder een impressie van het werk en de overhandiging aan kerkrentmeester en kosteres.

 


Oikocrediet vraagt vrijwilligers
Oikocrediet, één van de grootste investeerders op het gebied van microkrediet, vraagt vrijwilligers. Wie zich wil aanmelden, kan hier meer informatie krijgen. 

Elke woensdag koffie drinken in Schakel

Elke woensdagmorgen komt een aantal leden van de Protestantse Gemeente van Buitenpost koffie drinken in gebouw De Schakel achter de Kruiskerk. In de afgelopen jaren bleek dit initiatief van kosteres Wiepe Renkema een schot in de roos.  Dertig of vaak meer gemeenteleden komen elke woensdagmorgen naar De Schakel om onder het drinken van een kopje koffie ervaringen uit te wisselen. "Vooral het omzien naar elkaar is belangrijk", zegt Gepke Koning die assistentie verleent bij het organiseren van deze koffieochtenden. Op tafel staan busjes waarin de koffiedrinkers een vrijwillige bijdrage kunnen deponeren. Jong en oud zijn welkom. Ter gelegenheid van het negenjarig jubileum werd er op woensdag 7 februari 2018 na het koffie drinken, een borreluurtje met hapjes en borrel en ten slotte een etentje georganiseerd.


 

Jubileum koffiegroep
Hieronder een impressie van de jubileumviering van de koffiegroep op woensdagmorgen. Klik op de foto's voor een vergroting.


Pagina: 
 
Total visitors: 75,135
Visitors today: 42
Visitors yesterday: 31
Currently online: 2
Total page views: 456,555
Page views of this page: 13,260
counter   Statistics