PKN BUITENPOST

Activiteiten

Als u kennis hebt van een bepaalde activiteit waarvan u vindt dat daarvan melding moet worden gemaakt, dan kunt u dat hier aangeven.

Kom en eet op 26 mei
Samen eten verbreekt de eenzaamheid. De gezamenlijke kerken in Buitenpost staan  op deze zondag  stil bij het thema ‘Kom en eet’! Na de dienst gaan we samen picknicken. Voel je vrij om aan te schuiven. Misschien zijn er in uw of jouw buurt mensen  die het leuk vinden om te komen, nodig ze in ieder geval van harte uit. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!
Voor de kinderen: mocht je een instrument bespelen neem deze gerust mee. Altijd leuk om de feestvreugde te verhogen. Dit geldt natuurlijk ook voor hen die zich geen kind meer voelen.

Zelf meenemen:

-          Ieder neemt wat lekkers mee
-          Bord en bestek en  evt.  een plaid
Drinken staat klaar.
Er zijn enkele  picknick banken aanwezig en er is een springkussen! Graag tot ziens! (zie ook folder!)

Zondag 26 mei; Tijd van 11.30-14.00 uur; Plaats: Mejonsmaveld

Namens de gezamenlijke kerken Buitenpost

High tea als seizoensafsluiting
De Schakelkring sloot het seizoen af met een gezellige hightea. Hieronder een impressie.Musical Ester krijgt vervolg in 2020
Nieuwe musical voor en door dorp Buitenpost

In navolging van de succesvolle musical Ester, die begin 2017 volle zalen trok, wordt op 27, 28 en 29 maart en 3, 4 en 5 april 2020 in Buitenpost de musical Mozes opgevoerd. Ook deze musical is weer voor en door het dorp Buitenpost. Meer informatie is t.z.t.  te vinden op www.musicalbuitenpost.nl. 

Meer nieuws over de plannen in een pdf-document.

Creatieve middagen in Schakel
Sinds kort wordt er elk 1ste en 3de donderdag van de maand een creatieve middag georganiseerd in de Schakel. Over belangstelling hebben de initiatiefnemers, kosteres Wiepie Renkema, Ria Tack en Joke de Vries niet te klagen. Enkele tientallen creatievelingen houden zich op de donderdagmiddag bezig met houtsnijwerk, zeepsteen, quilten, boetseren, vilten, creaties uit de natuur enz. Voor een kleine vergoeding wordt voor koffie of thee gezorgd. De middagen beginnen om half twee. Een geslaagd initiatief vanuit de kerk! Hiernaast een fotoimpressie.

Antependia voor Mariakerk
Enkele dames zijn een aantal maandagmiddagen aan het naaien geweest voor de Mariakerk. Ze maakten zg. antependia (kleden met liturgische kleuren bijv. op de kansel)  zoals die ook in de Kruiskerk hangen.  Kerkrentmeester Carla v.d. Kooij en koster Petra Holtrop kwamen naar de Schakel om de prachtige kleden in ontvangst te nemen. Ria Tack, Alie v.d. Wal, Tineke van Dijken, Liesbeth Westra, Lutske Teitsma, Heiltje Conradi, Ada Bruinsma en Wiepie Renkema hebben met plezier het karwei op hun eigen naaimachine uitgevoerd . Hieronder een impressie van het werk en de overhandiging aan kerkrentmeester en kosteres.

 
 

 

 

Elke woensdag koffie drinken in Schakel

Elke woensdagmorgen komt een aantal leden van de Protestantse Gemeente van Buitenpost koffie drinken in gebouw De Schakel achter de Kruiskerk. In de afgelopen jaren bleek dit initiatief van kosteres Wiepe Renkema een schot in de roos.  Dertig of vaak meer gemeenteleden komen elke woensdagmorgen naar De Schakel om onder het drinken van een kopje koffie ervaringen uit te wisselen. "Vooral het omzien naar elkaar is belangrijk", zegt Gepke Koning die assistentie verleent bij het organiseren van deze koffieochtenden. Op tafel staan busjes waarin de koffiedrinkers een vrijwillige bijdrage kunnen deponeren. Jong en oud zijn welkom. Ter gelegenheid van het negenjarig jubileum werd er op woensdag 7 februari 2018 na het koffie drinken, een borreluurtje met hapjes en borrel en ten slotte een etentje georganiseerd.


 

Kunst in de kerk 2019
Hieronder een selectie van de kunstwerken die in het kader van "Kunst in de kerk" in de Kruiskerk tijdens de feestweek te zien waren.


Pagina: 
 
Total visitors: 78,766
Visitors today: 14
Visitors yesterday: 38
Currently online: 1
Total page views: 473,676
Page views of this page: 14,297
counter   Statistics