PKN BUITENPOST

Agenda

Zie ook Activiteiten

zo. 17 dec. : Kruiskerk: Concert Wester-Lauwers Mannenkoor (aanvang: 15.30 uur)

lees meer


do. 21 dec. : Schakel: Kerstviering Schakelkring (aanvang: 16.00 uur)


zo. 24 dec. : Begraafplaats Jeltingalaan: Lichtjesavond (aanvang: 17.00 uur)


Activiteiten

In de komende maanden organiseert de ambtsgroep vorming en toerusting talloze, interessante activiteiten. Nieuwsgierig?
Klik hier voor de activiteitengids.

Als u kennis hebt van een bepaalde activiteit waarvan u vindt dat daarvan melding moet worden gemaakt, dan kunt u dat hier aangeven.

Atsje Lettinga te gast tijdens eerste Grand Café Buitenpost

Op vrijdag 17 november vindt voor de eerste keer een Grand Café plaats in de Schakel, Voorstraat 15 in Buitenpost. Gast is deze avond Atsje Lettinga, regisseur/zangeres/dirigent/haptonoom van de Muzykpleats in Buitenpost. Zij wordt geïnterviewd door Gert van Helden en treedt daarnaast een aantal keren op met haar band Sa kin’t ek. De zaal is open vanaf 20.00 uur, het programma begint om 20.30 uur. Entree is gratis; consumpties zijn voor eigen rekening.

Verrassend en verdiepend
Het Grand Café is gebaseerd op het tv-programma Collegetour. De gast wordt geïnterviewd waarbij het de bedoeling is dat er een verrassend en verdiepend gesprek ontstaat, dat uitnodigt tot reageren. Mensen in de zaal kunnen ook zelf vragen stellen. Tussendoor is er ruimte om met elkaar te praten en te genieten van livemuziek.

Musical Ester
Het is niet zonder reden dat Atsje Lettinga is gevraagd als gast voor dit eerste Grand Café. Lettinga is in Buitenpost vooral bekend vanwege haar verdiensten als regisseur van de musical Ester die begin dit jaar zeven keer werd uitgevoerd voor uitverkochte zalen. Daarnaast is Lettinga bekend als dirigent van diverse koren zoals het ZZP-koor en als regisseur van verschillende Iepen Loftspullen.

Bûtenposter gasten
Het Grand Café wordt deze winter een aantal keren georganiseerd met telkens een andere bekende of minder bekende Bûtenposter gast die geïnterviewd wordt. Het Café is een initiatief van de Protestantse Kerk Buitenpost, maar is met name bedoeld voor de ‘mienskip fan Bûtenpost’, waarbij men in een ontspannen sfeer andere mensen kan ontmoeten onder het genot van een drankje en een hapje. 

Actie voor doop- en gedachtenispaneel

In de hal van De Schakel worden door gemeenteleden ingebrachte boeken verkocht waarvan de opbrengst bestemd is voor de aanschaf van gedachtenispanelen in de Kruiskerk. De boeken worden verkocht voor slechts 1 euro. Er staat een busje bij de boeken waarin de kopers het geld kunnen deponeren. Wie ook boeken kan missen, kan deze op de boekenplank neerzetten!

Oikocrediet vraagt vrijwilligers
Oikocrediet, één van de grootste investeerders op het gebied van microkrediet, vraagt vrijwilligers. Wie zich wil aanmelden, kan hier meer informatie krijgen. 

Elke woensdag koffie drinken in Schakel

Elke woensdagmorgen komt een aantal leden van de Protestantse Gemeente van Buitenpost koffie drinken in gebouw De Schakel achter de Kruiskerk. Dit jaar wordt het eerste lustrum van deze gezellige ontmoetingen gevierd. In de afgelopen vijf jaar bleek dit initiatief van kosteres Wiepe Renkema een schot in de roos. Twintig tot vaak wel dertig gemeenteleden komen elke woensdagmorgen naar De Schakel om onder het drinken van een kopje koffie ervaringen uit te wisselen. "Vooral het omzien naar elkaar is belangrijk", zegt Gepke Koning die assistentie verleent bij het organiseren van deze koffieochtenden. Op tafel staan busjes waarin de koffiedrinkers een vrijwillige bijdrage kunnen deponeren. Jong en oud zijn welkom. Ter gelegenheid van het jubileum wordt er een etentje met borrel georganiseerd. 
Total visitors: 59,350
Visitors today: 47
Visitors yesterday: 41
Currently online: 1
Total page views: 372,889
Page views of this page: 9,968
counter   Statistics