PKN BUITENPOST

Agenda

Zie ook Activiteiten

wo. 16 jan. : Schakel: Creatief café (13.30 - 16.00 uur)


zo. 20 jan. : Fonteinkerk: Start Week van gebed (aanvang: 14.30 uur)


ma. 21 jan. : Fonteinkerk: Week van gebed (aanvang: 19.00 uur)


Activiteiten

In de komende maanden organiseert de ambtsgroep vorming en toerusting talloze, interessante activiteiten. Nieuwsgierig? De activiteiten worden in de Samenklank, de Nieuwsbrief en/of deze website aangekondigd.
Als u kennis hebt van een bepaalde activiteit waarvan u vindt dat daarvan melding moet worden gemaakt, dan kunt u dat hier aangeven.

Nieuwjaarsetentje
Het nieuwjaarsetentje in de Schakel waarop gemeenteleden elkaar een voorspoedig nieuwjaar konden wensen, was een groot  succes. Bijna zeventig gemeenteleden namen deel aan het etentje dat bestond uit soep en salades. Hieronder een impressie.

INDOOR KINDEREVENEMENT

Net zoals voorgaande jaren organiseert de diaconie van de Protestantse Gemeente te Buitenpost weer een spelinstuif. In de kerstvakantie lekker springen, klimmen en klauteren. Dit jaar is het op donderdag 3 januari 2019 van 11.00-15.00 uur in de Houtmoune te Buitenpost. Het is leuk voor kinderen tot ongeveer 11 jaar.
De entree bedraagt 5 euro. De ouders/begeleiders mogen gratis naar binnen, maar dienen wel aanwezig te blijven. In de zaal is extra toezicht door de organisatie. Koffie, thee, snoep en broodjes zijn te koop.
Het geld dat we aan het eind van de dag overhouden, willen we schenken aan Speelgoedbank op Stelten. Speelgoedbank op Stelten is een stichting afhankelijk van donateurs en sponsoren en geeft maandelijks speelgoed aan kinderen waarvan de ouders financieel in een lastige situatie zitten. (voor meer informatie zie www.speelgoedbankopstelten.nl). Dus zet het in de agenda. Vraag de buurkinderen, neefjes en nichtjes, vriendjes en vriendinnen mee! Wij vinden het gezellig als je komt!!!!! Kijk ook even naar de flyer.

Musical Ester krijgt vervolg 2020

Nieuwe musical voor en door dorp Buitenpost

In navolging van de succesvolle musical Ester, die begin 2017 volle zalen trok, wordt in Buitenpost een nieuwe musical voorbereid. De speciaal voor dit doel opgerichte stichting Toneel & Muziek Buitenpost e.o. is inmiddels begonnen met de voorbereidingen zoals het uitzoeken van een musical. Het is de bedoeling dat de musical eind maart/begin april 2020 wordt opgevoerd. De repetities zullen vanaf september 2019 starten. Meer informatie is t.z.t.  te vinden op www.musicalbuitenpost.nl  

Creatieve middagen in Schakel

Sinds kort wordt er elk 1ste en 3de donderdag van de maand een creatieve middag georganiseerd in de Schakel. Over belangstelling hebben de initiatiefnemers, kosteres Wiepie Renkema, Ria Tack en Joke de Vries niet te klagen. Enkele tientallen creatievelingen houden zich op de donderdagmiddag bezig met houtsnijwerk, zeepsteen, quilten, boetseren, vilten, creaties uit de natuur enz. Voor een kleine vergoeding wordt voor koffie of thee gezorgd. De middagen beginnen om half twee. Een geslaagd initiatief vanuit de kerk! Hiernaast een fotoimpressie.

Antependia voor Mariakerk

Enkele dames zijn een aantal maandagmiddagen aan het naaien geweest voor de Mariakerk. Ze maakten zg. antependia (kleden met liturgische kleuren bijv. op de kansel)  zoals die ook in de Kruiskerk hangen.  Kerkrentmeester Carla v.d. Kooij en koster Petra Holtrop kwamen naar de Schakel om de prachtige kleden in ontvangst te nemen. Ria Tack, Alie v.d. Wal, Tineke van Dijken, Liesbeth Westra, Lutske Teitsma, Heiltje Conradi, Ada Bruinsma en Wiepie Renkema hebben met plezier het karwei op hun eigen naaimachine uitgevoerd . Hieronder een impressie van het werk en de overhandiging aan kerkrentmeester en kosteres.

 


Oikocrediet vraagt vrijwilligers
Oikocrediet, één van de grootste investeerders op het gebied van microkrediet, vraagt vrijwilligers. Wie zich wil aanmelden, kan hier meer informatie krijgen. 

Elke woensdag koffie drinken in Schakel

Elke woensdagmorgen komt een aantal leden van de Protestantse Gemeente van Buitenpost koffie drinken in gebouw De Schakel achter de Kruiskerk. In de afgelopen jaren bleek dit initiatief van kosteres Wiepe Renkema een schot in de roos.  Dertig of vaak meer gemeenteleden komen elke woensdagmorgen naar De Schakel om onder het drinken van een kopje koffie ervaringen uit te wisselen. "Vooral het omzien naar elkaar is belangrijk", zegt Gepke Koning die assistentie verleent bij het organiseren van deze koffieochtenden. Op tafel staan busjes waarin de koffiedrinkers een vrijwillige bijdrage kunnen deponeren. Jong en oud zijn welkom. Ter gelegenheid van het negenjarig jubileum werd er op woensdag 7 februari 2018 na het koffie drinken, een borreluurtje met hapjes en borrel en ten slotte een etentje georganiseerd.


 

Creatieve middagen
Hieronder een impressie van de creatieve middagen in de Schakel. Klik op de foto voor een vergroting.


 
Total visitors: 72,044
Visitors today: 5
Visitors yesterday: 32
Currently online: 1
Total page views: 440,515
Page views of this page: 12,367
counter   Statistics